Ondertekendienst | Release 1.10

Met de ondertekendienst van eHerkenning wordt het mogelijk om documenten en formulieren elektronisch  en rechtsgeldig te ondertekenen. De elektronische handtekening zorgt voor een sneller en efficiënter (digitaal) proces binnen uw organisatie. Bekijk onderstaande video voor uitleg.

Uitgeschreven tekst

Om als organisatie zo efficiënt mogelijk te werken, worden veel zaken online geregeld. Dit scheelt een hoop tijd en papierwerk. Soms is bij het verstrekken van digitale documenten ook een digitale handtekening vereist. Hiermee kan iemands akkoord worden vastgesteld.

Maar hoe zorgt u ervoor dat de handtekening waar u om vraagt juridisch houdbaar en technisch betrouwbaar is, én tegelijkertijd ook eenvoudig te zetten is door uw klant?

Dit kan met de ondertekendienst via eHerkenning.

Hiermee zet uw klant een digitale handtekening door eenvoudig in te loggen met zijn persoonlijke eHerkenningsmiddel.

Op die manier wordt zijn identiteit automatisch geverifieerd én stemt hij uitdrukkelijk in met de bepalingen die in het document staan opgenomen.

Zo kan de klant al zijn zaken online regelen en zijn alle gegevens die u ontvangt rechtsgeldig en betrouwbaar.

Maak ook gebruik van de ondertekendienst via eHerkenning. Kijk voor meer informatie op www.eherkenning.nl

 

U kunt het juridisch en technisch complexe gedeelte van uw dienstverlening uitbesteden aan de ondertekendienst binnen eHerkenning. De ondertekendienst is onafhankelijk en staat garant voor de integriteit van het document. Daarnaast krijgt u zekerheid over de identiteit van de ondertekenaar.

U hoeft zich dus niet meer bezig te houden met de juridische, functionele en technische aspecten van de elektronische handtekening. 

Voordelen voor eindgebruikers

Ook voor uw klanten heeft digitaal ondertekenen veel voordelen. Hij kan met zijn eigen eHerkenningsmiddel een elektronische handtekening zetten en zo volledig digitaal zakendoen met uw organisatie. Daarnaast kan hij dit vanaf iedere plek en op elk geschikt moment doen.

Interesse?

De ondertekendienst wordt op termijn beschikbaar. Interesse? Neem dan contact op met een van de erkende makelaars voor meer informatie.