Berichtenbox beschikbaar via eHerkenning voor ruim 62.000 agrariërs

4 april 2017

Ruim 62.000 agrarisch ondernemers kunnen vanaf nu ook gebruikmaken van de Berichtenbox voor bedrijven om extra veilig en snel berichten uit te wisselen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) of andere overheden. De Berichtenbox werkt ongeveer hetzelfde als e-mail, maar is door de beveiligde verbinding betrouwbaarder dan e-mailverkeer. Met de Berichtenbox voor bedrijven weten overheidsorganisaties dan ook zeker dat hun berichten op het juiste adres aankomen. eHerkenning biedt ondernemers veilig toegang tot de Berichtenbox.

Mogelijkheden Berichtenbox

De RVO stuurt jaarlijks tientallen brieven over agrarische regelingen naar agrarisch ondernemers. Als zij hun Berichtenbox registreren, ontvangen zij voortaan hun post van de RVO digitaal en op één centrale plek. Ook krijgen zij de mogelijkheid om digitaal post te versturen naar de overheid. Op dit moment staan voor ruim 62.000 agrarisch ondernemers al een berichtenbox klaar waarin ongelezen berichten klaar staan. Deze ondernemers worden nu uitgenodigd door de RVO om hun berichtenboxen in gebruik te nemen.
De Berichtenbox is niet alleen voor agrarisch ondernemers bestemd. Alle ondernemers kunnen hun zaken digitaal afhandelen met de overheid. Denk aan vergunningaanvragen, meldingen, inschrijvingen en registraties. Ook kunnen ondernemers via de Berichtenbox overheidsorganisaties vragen stellen over de manier waarop zij de regels in Nederland toepassen.

Meer informatie

Om in te kunnen loggen in de Berichtenbox heeft u een eHerkenningsmiddel nodig op betrouwbaarheidsniveau 2+ of hoger. Bekijk de factsheet Berichtenbox voor bedrijven (pdf) en lees meer over de voordelen, de werking en het registratieproces van de Berichtenbox.

Bron: http://www.rvo.nl/actueel/nieuws/berichtenbox-voor-ruim-62000-agrarisch-ondernemers