Stopzetten betrouwbaarheidsniveau EH1

10 maart 2021
Eh3 is het meest gevraagde niveau

*Zie meest recente berichtgeving hierover*

Biedt u diensten aan op betrouwbaarheidsniveau EH1 of neemt u online diensten af op EH1 om online uw zaken te regelen? Vanaf 1 juli 2021 wordt betrouwbaarheidsniveau EH1 stopgezet. Hierdoor is het niet meer mogelijk om online diensten op dit niveau aan te bieden of in te loggen met betrouwbaarheidsniveau EH1.   

Dit besluit is genomen in nauwe samenwerking met de grootste aanbieders van diensten op betrouwbaarheidsniveau EH1, de erkende leveranciers van eHerkenning, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Governance van eHerkenning. Het stopzetten van betrouwbaarheidsniveau EH1 heeft als doel om online zaken te blijven regelen en privacygevoelige gegevens uit te wisselen op een betrouwbare manier die past bij deze tijd.

In december 2020 is hier reeds toe besloten. Het staat los van de toekomstige Wet digitale overheid, die vanwege Kamervragen vertraging heeft opgelopen.

Bereid u op tijd voor door uw online diensten op een hoger betrouwbaarheidsniveau in te schalen en informeer tijdig uw klanten. Upgrade uw eHerkenningsmiddel wanneer u inlogt met betrouwbaarheidsniveau EH1 en regel de juiste machtigingen.

Verdere communicatie volgt vanuit de erkende leveranciers en aanbieders van online diensten met betrouwbaarheidsniveau EH1. Neem voor verdere vragen rechtstreeks contact op met uw leverancier en/of de (overheids)dienstverlener waar u met uw eHerkenningsmiddel inlogt.

 

Eerdere berichtgeving stopzetten betrouwbaarheidsniveau EH1:

Nieuwsartikel december 2020