EH3 de standaard

EH3 wordt steeds vaker gevraagd

eHerkenning staat niet stil en ontwikkelt zich door, waardoor een steeds breder gebruik in het verschiet ligt en ondernemers en organisaties bij steeds meer dienstverleners kunnen inloggen.

Ook wordt steeds vaker betrouwbaarheidsniveau EH3 gevraagd om online diensten af te nemen. Eindgebruiker Menno de Haan: ‘Bij Vink Standbouw zien wij dat bij steeds meer organisaties met eHerkenning EH3 moet worden ingelogd om onze zaken online veilig te regelen. Daarom hebben we dit jaar gekozen om ons middel alvast te upgraden, zodat wij voortaan bij alle aangesloten organisaties terecht kunnen.'

Menno de Haan is goed voorbereid, want veilig inloggen voor bedrijven en organisaties is een basisrecht waarbij privacygevoelige gegevens beschermd moeten zijn. Inloggen met alleen een simpele gebruikersnaam en wachtwoord (EH1) zonder extra controles bij uitgifte is niet meer conform de eisen van deze tijd. Rekening houdend met en vooruitlopend op de Wet digitale overheid is het besluit genomen om per 1 juli 2021 te stoppen met EH1. Meer informatie vindt u in het nieuwsartikel hierover.