Nieuwsberichten

17 december 2019

Met eHerkenning (EH3) kunt u inloggen bij Mijn Belastingdienst Zakelijk. Fasegewijs vervangt Mijn Belastingdienst Zakelijk het oude portaal voor ondernemers. De loonaangifte januari 2020 kan al niet meer via het oude portaal. Uiterlijk 29 februari 2020 moet u inloggen met EH3 bij Mijn Belastingdienst Zakelijk voor de aangifte Loonheffing over januari. EH3 aanvragen kunt u het best zo snel mogelijk doen om tijdig voorbereid te zijn. Wacht niet tot februari met uw aanvraag als u eHerkenning nodig heeft om loonaangifte te doen!

31 oktober 2019

Vanaf 1 november 2019 moeten werkgevers via eHerkenning hun zaken regelen op het werkgeversportaal van UWV.  Met eHerkenning brengt UWV de beveiliging van het portaal naar een hoger niveau en voldoet zo aan de eis van de Autoriteit Persoonsgegevens om te werken met meerfactor-authenticatie. Recente cijfers laten zien dat veel ondernemers de stap naar eHerkenning nog niet hebben gemaakt. Dit kan onwenselijke gevolgen hebben voor werknemers. Het risico bestaat dat zij straks bijvoorbeeld hun ziekte- of zwangerschapsuitkering niet op tijd ontvangen.

15 oktober 2019

Het aantal aanvragen van eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3) is, mede door de verplichting van EH3 door het UWV, enorm gestegen in een korte periode. Hierdoor is ook de verwerkingstijd opgelopen bij alle leveranciers van eHerkenning. Aangezien het verwerken van een EH3 aanvraag meerdere weken kan duren, kunnen de leveranciers uitlevering van EH3 voor 1 november 2019 niet meer garanderen. Ook het UWV heeft hierover een bericht opgenomen in haar nieuwsbrief.

Meer nieuws