Inloggen met eHerkenning

Met eHerkenning kunt u veilig inloggen om online uw zaken met de overheid te regelen. Op die manier weten organisaties zeker wie u zegt dat u bent én dat u mag doen wat u wilt doen. Daarnaast heeft u de extra zekerheid dat de site waar u inlogt betrouwbaar en veilig is. Hoe hoger het niveau van eHerkenning, hoe meer gevoelige informatie u kunt uitwisselen. Tot slot is eHerkenning persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan of te delen met anderen. Al deze extra zekerheden zorgen ervoor dat u veilig kunt inloggen. Het grote gemak is dat u met eHerkenning bij meerdere organisaties kunt inloggen. Het is dus niet meer nodig dat u voor elke partij aparte accounts en inlogcodes nodig heeft, maar u kunt dankzij eHerkenning met meerdere partijen zaken doen.

 

Benieuwd welke stappen u moet doorlopen om eHerkenning aan te vragen, volg dan ons stappenplan of bekijk onze video. Raadpleeg ook de veelgestelde vragen en antwoorden over eHerkenning.

 

Uitgeschreven tekst

Als ondernemer of organisatie moet u vaak zaken regelen met de overheid, gemeente en bedrijven. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een parkeervergunning, subsidie of verzekering. Veel van deze zaken kunt u nu online regelen met eHerkenning.

Met eHerkenning kunt u zich online identificeren en zo vertrouwelijke gegevens veilig uitwisselen met andere organisaties. Het grote gemak is dat u met één inlogmiddel bij meerdere organisaties kunt inloggen. Dat betekent minder wachtwoorden onthouden. Ook kiest u zelf hoe u wilt inloggen. Veilig, makkelijk en betrouwbaar.


U kunt uw inlogmiddel aanvragen bij één van de erkende eHerkenningsleveranciers.


Niet alle informatie die u moet uitwisselen hoeft even sterk beveiligd te worden. Een inlogmiddel is daarom beschikbaar op verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Kies het niveau dat gevraagd wordt door de organisaties waar u wilt inloggen óf kies een hoger niveau. Dan weet u zeker dat u uw zaken ook in de toekomst snel en veilig online kunt regelen.


Ga naar eHerkenning.nl/inloggen voor meer informatie.

English transcription

Businesses and other organisations often need to deal with the government, local authorities or other bodies. You may need a parking permit, for instance, or want to apply for a grant or take out insurance. A lot of these matters can now be dealt with online using eHerkenning.

eHerkenning provides online identification, enabling you to exchange confidential data with other organisations in a secure environment.

The big advantage is that you can log into more than one organisation using a single login mean for various services. Meaning, you do not have to remember as many passwords. You can also choose how you want to log in. Secure, simple and reliable.

You can get your eHerkenning login from any accredited eHerkenning means issuer. Not all the information that you need to exchange requires the same level of security. Depending on the type of service, eHerkenning supports five different assurance levels. Choose the level set by the organisations where you want to log in, or a higher level. That way you will be safe in the knowledge that in future you will be able to complete your transactions quickly and securely online.

Go to eHerkenning.nl/inloggen for more information.
Veilig inloggen
Veilig inloggen

Veilig inloggen

Doet u online zaken met de overheid? En wisselt u daarbij gevoelige informatie uit, zoals medische, financiële of persoonlijke gegevens? Met eHerkenning logt u veilig in om uw zaken online te regelen. Zo weten organisaties zeker wie u zegt dat u bent én dat u mag doen wat u wilt doen. Daarnaast heeft u de extra zekerheid dat de site waar u inlogt betrouwbaar en veilig is. Tot slot is eHerkenning persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan of te delen met anderen. Al deze extra zekerheden zorgen ervoor dat u veilig kunt inloggen.

Een manier van inloggen
Eén manier

Eén manier van inloggen

Met één inlogmiddel van eHerkenning kunt u bij ruim 500 verschillende organisaties inloggen, zoals UWV, KvK en de Belastingdienst. Daarnaast kunt u eHerkenning gebruiken bij gemeentes, provincies en waterschappen en een aantal private organisaties. Allerlei verschillende inlogcodes en wachtwoorden zijn dus niet meer nodig. Daarnaast is eHerkenning tijd- en kostenbesparend, omdat u zaken niet meer op papier af hoeft te handelen en een bezoek aan het loket niet meer nodig is.

Zelf kiezen hoe u inlogt
Zelf kiezen

Zelf kiezen hoe u inlogt

U kunt in het leveranciersoverzicht kiezen uit zes verschillende erkende eHerkenning leveranciers en vijf betrouwbaarheidsniveaus met de daarbij behorende inlogmiddelen. Wilt u naast een gebruikersnaam en wachtwoord een extra controle via SMS-code? Of een extra controle via token of app? Dat kunt u zelf bepalen. Zo kunt u zelf kiezen hoe u wilt inloggen. Tip: steeds vaker wordt niveau EH3 gevraagd om in te loggen. Schaf daarom eHerkenning aan op niveau EH3.

Toekomstig verplicht
Toekomstig verplicht

Toekomstig verplicht

Met de komst van de wet Digitale Overheid stelt de Rijksoverheid het gebruik van eHerkenning verplicht voor overheidsorganisaties. Daarnaast vragen steeds meer (overheids)organisaties om in te loggen met eHerkenning. Nu al gebruik ervan maken? Met eHErkenning op niveau EH3 of EH4 kunt u nu al uw online zaken regelen met alle ruim 500 aangesloten organisaties. Heeft u nog geen persoonlijk eHerkenningsmiddel? Vraag deze dan aan via één van de erkende leveranciers. Heeft u eerder gebruik gemaakt van eHerkenning? Wij adviseren u om na te gaan of uw persoonlijke eHerkenningsmiddel het juiste betrouwbaarheidsniveau heeft voor de online diensten waar u gebruik van wilt maken. Een upgrade naar EH3 of EH4 regelt u via uw leverancier.

Aanvragen of Upgraden

eHerkenning is de manier van inloggen voor ondernemers. Hiermee logt u op één manier veilig in bij meer dan 500 organisaties.

Grootschalig gebruik in verschillende sectoren

Ari staat bij een tafel in een vergaderruimte
'eHerkenning is veilig en je hebt niet allerlei verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden die je moet onthouden en bewaren. Dat scheelt veel gedoe.'
Ari Rafimanesh
CEO bij A&A Capacity B.V.
Niek Rooks leunend op kast
'Repeterende werkzaamheden zijn saai, zeker als er veel papierwerk bij komt kijken. Ook om die reden is digitaliseren met eHerkenning een absolute aanrader. Implementeer je dit inlogmiddel op de werkvloer, dan zijn jouw mensen sneller en plezieriger aan het werk.'
Niek Rooks
Mede-eigenaar IT-adviesbureau DiVetro
Manda zit op een bank
'Inmiddels zijn we een paperless office. We printen niks meer. En al die formulieren die we in moesten vullen en indienen bij de gemeente? Dat regelen we nu allemaal digitaal met eHerkenning. Het inlogmiddel van de overheid is een heel prettige manier om grip te houden in het proces.’
Manda van Trigt
Eigenaar Beautypartner B.V.
Rik Verhoog van Robidus
'Het is goed om een extra slot op de deur te hebben voor gezondheidsgegevens van werknemers. De overgang naar eHerkenning is een goede zet; het gaat over informatie die misschien wel belangrijker is dan je bankgegevens.'
Rik Verhoog
Businessunitmanager bij Robidus
Erik zit aan zijn bureau, op zijn computer is de website van Logius geopend
'eHerkenning heeft ons werk op een aantal punten makkelijker gemaakt. Een heel groot voordeel is dat we verlost zijn van de enorme papierwinkel die elke subsidieaanvraag met zich meebrengt.'
Erik de Rond
Subsidieadviseur Accountantskantoor Flynth
Ward staat in de gang van zijn kantoorpand
‘Door de veelvoud aan verschillende inlogcodes en procedures zien we soms door de bomen het bos niet meer. Wat ons betreft is eHerkenning daarop een uitzondering. Wel is het zaak om vooraf helder te hebben waarvoor je eHerkenning gaat gebruiken.’
Ward de Witt
Bestuurder van Vastgoedbeheerder Amres
Marcel zit op de bank achter zijn laptop
‘Ik zag meteen dat we dit centraal, concernbreed moesten aanpakken, in plaats van op locatieniveau. Zo houden we overzicht over alle afdelingen en divisies. Voor ons is het een hulpmiddel om ons werk goed te kunnen doen.’
Marcel Koppenol
ICT-contractmanager bij Facilicom Group
Joost is in gesprek en wijst naar een document op zijn bureau
'Voor KWS is eHerkenning een must voor het meedoen aan aanbestedingen én het aanvragen van vergunningen. En het levert een aanmerkelijke tijdwinst op.'
Joost van der Krogt
Hoofd bedrijfsbureau Rotterdamse vestiging KWS
Conny zit op haar werkplek
'Zo’n portaal met eHerkenning scheelt veel tijd en extra mails, het is ontzettend gebruiksvriendelijk en het schakelt gemakkelijk. Ik noteer in het portaal regelmatig updates van opdrachten. Opdrachtgevers kijken aan de andere kant mee. Voor werkzaamheden hebben we een mandaat tot een bepaald bedrag. Gaan we daarboven? Dan heb ik daarover meteen contact.’
Conny Pheiffer
Planner en werkvoorbereider bij Facilicom Solutions
Joppe Duindam voor kantoor
‘We zochten naar een oplossing, en vonden eHerkenning’
“Bij RVO kunnen ondernemers op mijnrvo.nl digitaal onze diensten afnemen door in te loggen met eHerkenning. Dat kan ook al bij veel andere overheden. Hoe mooi zou het zijn als steeds meer partijen aansluiten, zodat ondernemers met 1 inlogmiddel als eHerkenning overal terecht kunnen.
Joppe Duindam
programmamanager digitalisering Bouwend Nederland

eHerkenning wordt o.a. gebruikt door

Douane Belastingdienst
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden
Gemeente Rotterdam
UWV

eHerkenning in cijfers

517 Aangesloten organisaties

517 Aangesloten organisaties

702.383 Inlogmiddelen

702.383 Inlogmiddelen

16.7 miljoen logins in een jaar

16.7 miljoen logins in een jaar